به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، موسی دادی زاده سرخایی در نشست طرح کنترل وزن و چاقی استان افزود: در مرحله نخست باید مشخص شود چه تعداد از دانشآموزان هرمزگان دارای اضافه وزن هستند که با وجود کمبود معلمان بهویژه در روستاها و نبود تخصص در معلمان، برگزاری آموزشهای ضمن خدمت مجازی برای مجریان و معلمان توسط شبکه بهداشت و همچنین استفاده از نیروهای متخصص در خانههای بهداشت ضروری است.
وی آگاهی بخشی به اولیا و دانشآموزان را بهعنوان گام بعدی نام برد و بیان کرد: برخی دانشآموزان پایه ابتدایی درک درستی از اضافه وزن ندارد یا اینکه اولیا صبحانه را برای آنها آماده میکند که این امر باید در دستورکار انجمن اولیا و مربیان مناطق و مدارس قرار گیرد.
مدیرکل آموزش وپرورش هرمزگان مشخص کردن جامعه هدف دانشآموزی را گام نخست طرح کوچ برشمرد و ادامه داد: در این راستا داشتن برنامه کوتاه و بلندمدت برای کنترل چاقی مهم است.
دادی زاده سرخایی افزود: داشتن برنامه ریزی بلندمدت برای کنترل اضافه وزن امری مهم است و توجه به نوع تغذیه، سبک زندگی، تحرکی و وراثت و نیز ایجاد فضای لازم برای تحرک دانشآموزان در ساخت مدارس و افزایش ساخت زیربنای منازل و تغییر در طراحی شهری میتواند کمک مطلوبی در این مسیر باشد.
وی اضافه کرد: برای تحقق طرح «کوچ» نیازمند آن هستیم تا در جامعه فرهنگ سازی شود، والدین به ضررهای جسمی، مالی و اجتماعی آن آگاه شوند و برای تحقق این هدف، آموزش وپرورش نیازمند حمایت همه دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی دارد.
برای کنترل اضافه وزن ضروری است از همان ابتدا که تربیت کودک شکل میگیرد، آموزه های کنترل وزن نیز آموزش داده شود و عوارض و پیامدهای چاقی را بهویژه در سنین بالاتر به شهروندان آینده کشور گفته شود.
طرح کنترل وزن و چاقی دارای ستاد عالی متشکل از هفت وزارتخانه و سه سازمان با حضور معاون مدیریت وبرنامه ریزی رئیس جمهوری برگزار میشود که اهمیت این طرح را نشان میدهد.
نظر شما